Historiku i Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Zvicër, 1990-2025 - Isufi, Saime (Instituti i Historisë "Ali Hadri" Kosovë, 2025)
Ky shkrim paraqet në mënyrë kronologjike zhvillimin e Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë “Naim Frashëri” (LAPSH) në Zvicër gjatë periudhës 1990–2025. Studimi ndriçon rrethanat e krijimit të shkollës shqipe në diasporë, sfidat organizative, bashkëpunimin me institucionet zvicerane dhe rolin e LAPSH-së në ruajtjen e gjuhës dhe identitetit kombëtar shqiptar.